úterý 25. dubna 2017

Den 115./365

Tak já vám nevím... Ale dnes to bylo fakt na dřeň... A také se musím pochválit, protože jsem to ustála a obrátila to tak, že jsem na sebe byla pyšná a nejen já!

Také jsem usoudila, že nemá smysl se nutit do něčeho, na co dnes prostě nemám sílu. A ono to tak i vyšlo, že bychom tam stejně jet nemohla. Potom jsem se rozhodla zrušit zítřejší večerní schůzku, protože prostě proto. Opět bych se nutila do něčeho, co by stejně nebylo efektivní a odnesla to by to tak akorát moje rodina.

Také jsem se dnes ráno rozčilovala. Kiki totiž nemá od čtvrtka klíče (včetně čipu na obědy), ale jaksi mi to neřekla. Ona sama si prostě nevzpomněla. A Kája mi oznámila, že včera jsem spala, když ony šly do školy, že si svačiny taky udělaly, tak prý proč tu "straším"... No, tak úplně to neřekla, že vyznělo to tak. Takže od zítra se nemusím namáhat vstávat. Postarat se o sebe umí. Bylo mi to dnes důrazně řečeno. I když zítra je má účast u ranního "nadávání si" potřebná. Budou se fotit. Kája touží po účesu. Po účesu, který si stejně sundá a já se zase naštvu. Má smysl z té postele vstávat? Nemá! I když, co kdyby třeba tentokrát fakt překvapila???

Zítra se těším, Tom bude doma. To znamená, že budu mít "odpočinkový" den. Dopoledne odevzdáme syna babičce a půjdeme do školy. Oba. Potřebujeme si promluvit, poradit se, sdílet... Slyšet něco, co nás třeba nenapadlo... Něco, co by nám pomohlo se nerozčilovat (zvládáme to většinou na střídačku - buď se rozčiluji já, nebo Tom - nikdy oba najednou, to by bylo moc :-))...






Den 114./365


Takovou radost jsem měla, když jsem se rozhodla, že si ten objektiv prostě koupím! A ještě větší radost nastala, když jsem zjistila, že ten kurz focení, který se mi tak líbil, ale byl ve špatném termínu, je i v srpnu... A že to je v době Toma volna a že kluci mohou jet do Krkonoš se mnou! ♥ A hlavně to neberou tak, že "musí", ale naopak, že "rádi". Není snad nic krásnějšího, než když váš partner s vámi sdílí radost... A že jsem ji měla opravdu velikou. Krásně to vše přišlo a zapadlo do sebe. A tak to má být. Není důvod se rozmýšlet, není důvod pochybovat. 

Už je to dýl, co jsem chtěla, ale nevěděla... Jaký objektiv, jaký fotokurz... A tak jsem se rozhodla, netlačit na to. A vyplatilo se. A přesně mi teď přišlo do cesty to, co mělo... Je to stejné, jako tenkrát se Zuzanou Scharf a jejím svatebním workshopem. Také jsem věděla, že chci. Pokud vyšlete přání, ono si k vám tu cestu nějak najde. Občas to chce trpělivost.

A cestu si teď ke mně hledají i různé překážky, aby mi ukazovaly, zda to jako fakt myslím vážně s tím, co dělám. Zda se chci vážně vydat tou cestou, kterou jsem vykročila. Zda si věřím v tom, co říkám. Zda to nejsou jen prázdné sliby. Ano, chci se začít věnovat focení pořádně. Zacílit ho. Nebýt "holka pro všechno". Vybrat si svůj směr. Specializovat se na jednu věc. Najít si svůj styl, který mě bude bavit a nejen mě... Ale i mé potencionální zákazníky. Potřebuji si srovnat svůj "vztah" k podnikání. Odhodit všechny strachy a vžité představy, co že to to podnikání vlastně je a co mi to přinese (v tom negativním slova smyslu). Stále si říkám, že teď je právě ta nejlepší doba na to, do sebe investovat, učit se, posouvat se... Je přede mnou poslední rok rodičovské dovolené... Ano, čtete správně. Za pár dní to budou 2 roky, co se Sebastián narodil...