úterý 21. února 2017

Den 52./365



Bylo toho dnes opravdu hodně. Teddy je borec. Je vidět, jak se rychle srovnává. Fyzicky i psychicky. Hýbe se průběžně celý den, už to není ten "hadrový panáček s přidřeplým krokem a prolomenýma nohama.  Pomalu ale jistě se mu díky bandážím a stravě rovnají. Přestal hltat! A nemusela jsem ho nic učit. Prostě dostává svou pravidelnou porci žrádla dvakrát denně (množství, které dostával bylo opravdu nedostatečné) a necítí hlad. Proto žere v klidu a kouše. Celý "vyrostl", vytáhl se tím, jak se narovnal a posílil. I trávení se srovnalo. Neprdí, nesmrdí a jeho bobky jsou výstavní. Ano, i "ho*no" je známkou kvalitní stravy a pohody psa. A s močákem rozhodně nic neměl...

Takže co že dnes vše Teddy zvládl? Cestoval v autě (v klidu v kufru) do centra Prahy, kde jsem ho vzala ke své homeopatce. Ta mu dala přesně na míru bachovky. Tři byliny tam byli pochopitelné, ale ta čtvrtá moc neseděla. Nemohli jsme přijít na důvod, proč tam vychází. Pak nám to došlo... :-( Také vyfasoval tkáňové soli na regeneraci svalů a šlach... Říkala, jak neuvěřitelně silný (psychicky) to je pes. Kdyby mohla, nechala by si ho.

Prošli jsme se centrem Prahy. Reagoval užasně. Žádné tahání, chodil u nohy nebo na prověšeném vodítku. Přitahoval pozornost. Lidé se na něj usmívali.

Pak s námi zvládl i návštěvu restaurace a odpoledne ho čekaly první rehabilitace. Sestřička byla moc fajn. Milá, klidná a Teddy úžasně spolupracoval. Prohmatala mu všechny svaly, klouby, šlachy... Říkala, jak zoufalé slabé má svaly, jak mu v určitých místech i přeskakují... Vše ostatní je uvolněné... Byla věcná a raději nic nekomentovala. Ukázala mi, jak s ním cvičit a jak s bandážemi a následně ortézami pracovat. Teď potřebuje nohy zpevnit. Ale také je důležité, nemít je dlouho... Aby byly pak nožky funkční i bez nich. Také si ho vyfotila a nemít 3 psy, byl by její...

Teddy si vyzkoušel chodit na páse ve vaně nejprve na suchu, pak i ve vodě. Díky pamlskům byl motivovaný a šlapal.

Volala už jedna pani, aby se na něj zeptala. Líbil se mi její zodpovědný přístup. Její povídání o sobě a své rodině. O tom, co jsou za lidi, jak žijí a co dělají. A co by mohla nabídnout Teddymu a co by od něj naopak očekávala, aby bylo jejich soužití ok a navždy. Vše, co je pro ní důležité, tak Teddy splňuje. Ráda by se na něj i přijela s celou rodinou podívat. Návštěvě se nebráním, naopak ji vyžaduji. Ale nebudu ho hned slibovat, až bude připravený na to, jít domů, tak se zodpovědně rozhodnu.

Přišli mu dnes speciální granule a výživa. Dostal k pytli i hračku jako dárek, tak byl rád.

Náročný to den.

Po nocích jedu Plážovou přípravku, plním úkoly... A přes den ve volných chvilkách dělám fotky. Snad to vydržím v tomhle zápřahu co nejdýl. Chvíle s Teddym (procházky a rehabilitace) jsou pro mne takovým odpočinkem.