neděle 17. prosince 2017

Den 351./365


Dnes je třetí adventní neděle.

Odpoledne jsme vyrazili do centra Prahy na křest knihy Dívka s havraními křídly od Terezky Kramerové.

Když jsme vyšli z metra, padaly tak veliké sněhové vločky, že jsme byli během chvíle celí bílí :-).

Cestu ke sv. Jakubovi znám, chodím tam kousek dál na vážení, a tak jsem kluky vedla. Také jsem věděla, že je tam na rohu krámek s čokoládou a já potřebovala nutně bílou pro Evu Rybníčkovou. Vybrala jsem jí pytlíček pralinek. Věřila jsem, že jí udělá radost. Bylo to malé poděkování za obrázek naší rodiny. A nemýlila jsem se...

Terezce jsme naopak přinesli pytlíček čaje s Andělíčkem štěstí.

Viděla jsem tam spoustu známých tváří, které znám z FB a blogů. Úspěšné blogerky a podnikatelky. Matky, které se úspěšně začaly živit online. Stáňa Mrázková dokonce křtila Terezky knihu. A Krkavčí matka má moc sympatickou dcerku. Představte si, že takhle sedíte uprostřed kruhu lidí na zemi na parketách, fotíte a posloucháte Terezky autorské čtení z knihy. Vedle vás krmí Grétka brášku tekutou čokoládou... A najednou bum. Čokoláda skončí místo pusy na šatech... Maminka zrovna někam odběhla a co teď? S úsměvem jsem vyndala kapesníky a podala jí jeden. Krásně nahlas poděkovala, představila mi sebe i své brášky a já jí s radostí řekla své jméno. Až mě to celé dojalo.


Pak mě také dojala Evičky tchýně. Přišla krátce po nás a překvapilo mě, že mě zná. V tu chvíli jsem si připadala tak trošku slavná a byl to moc příjemný pocit :-).

Celkově jsem si to tam užívala. Krásná hudba... A najednou mé uši zachytily Sebastiánův řev. Autíčka... Tak moc je chtěl. Obě. Že když je pak dostal, chtěl s nimi odejít, aby mu je náhodou někdo nevzal. Takže jsme pak odcházeli domů s pláčem, když se jich musel vzdát. Každý věk má své...


Prošli jsme si Staromák. Už nesněžilo, ale bylo bílo. To vám byla nádhera... 








Max nakonec zůstává doma. Nejsem z toho nadšená. Byla bych raději, kdyby se mu našel nový domov, ale majitelé otočili a zase ho za žádnou cenu nechtějí dát. Najednou přišli na to, že to kousnutí zas tak bezdůvodné nebylo... Smutno mi je.